Ukus ovih krilaca pamtićete jako dugo, postaće deo vašeg svakodnevnog menija:
- 8 krilaca
- 50 grama šunke
- 50 grama kobasice
- 50 grama rendanog parmezana
- 1 jaje
- 1 veza peršuna
- 1 čen belog luka
- prezle
- malo belog vina
- ulje
- so i biber
Priprema:
Potrebno je da na sitno iseckate šunku i kobasicu, pa da ih pomešate sa parmezanom, iseckanim peršunom, izgnječenim belim lukom i umućenim jajetom. Posolite i pobiberite, po želji a smesu možete izjednačiti dodavanjem prezli.Pažljivo očistite krilca od kostiju. Potrebno je uzeti tanak i oštar nož, uvući ispod kože krila i odvojiti meso od kostiju, a zatim uz pomoć makazica, pazeći da ne oštetite kožicu, krilca očistiti i od sitnijih kostiju. Očišćena krilca punite pripremljenim nadevom, a zatim ih povežite iglom i koncem. Krilca prelijte belim vinom, pa ih propržite na zagrejanom ulju, dodajući povremeno po malo supe.
Pročitajte još
(Trpeza)