Ukus ovih krilaca pamtićete jako dugo, postaće deo vašeg svakodnevnog menija: 

  • 8 krilaca
  • 50 grama šunke
  • 50 grama kobasice
  • 50 grama rendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 veza peršuna
  • 1 čen belog luka
  • prezle
  • malo belog vina
  • ulje
  • so i biber

 

Priprema:

Potrebno je da na sitno iseckate šunku i kobasicu, pa da ih pomešate sa parmezanom, iseckanim peršunom, izgnječenim belim lukom i umućenim jajetom. Posolite i pobiberite, po želji a smesu možete izjednačiti dodavanjem prezli.Pažljivo očistite krilca od kostiju. Potrebno je uzeti tanak i oštar nož, uvući ispod kože krila i odvojiti meso od kostiju, a zatim uz pomoć makazica, pazeći da ne oštetite kožicu, krilca očistiti i od sitnijih kostiju. Očišćena krilca punite pripremljenim nadevom, a zatim ih povežite iglom i koncem. Krilca prelijte belim vinom, pa ih propržite na zagrejanom ulju, dodajući povremeno po malo supe.

 

Foto: Printskrin/Jutjub/kuhinjska magija

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: