Укус ових крилаца памтићете јако дуго, постаће део вашег свакодневног менија:
- 8 крилаца
- 50 грама шунке
- 50 грама кобасице
- 50 грама ренданог пармезана
- 1 јаје
- 1 веза першуна
- 1 чен белог лука
- презле
- мало белог вина
- уље
- со и бибер
Припрема:
Потребно је да на ситно исецкате шунку и кобасицу, па да их помешате са пармезаном, исецканим першуном, изгњеченим белим луком и умућеним јајетом. Посолите и побиберите, по жељи а смесу можете изједначити додавањем презли.Пажљиво очистите крилца од костију. Потребно је узети танак и оштар нож, увући испод коже крила и одвојити месо од костију, а затим уз помоћ маказица, пазећи да не оштетите кожицу, крилца очистити и од ситнијих костију. Очишћена крилца пуните припремљеним надевом, а затим их повежите иглом и концем. Крилца прелијте белим вином, па их пропржите на загрејаном уљу, додајући повремено по мало супе.
Прочитајте још
(Трпеза)