Укус ових крилаца памтићете јако дуго, постаће део вашег свакодневног менија: 

  • 8 крилаца
  • 50 грама шунке
  • 50 грама кобасице
  • 50 грама ренданог пармезана
  • 1 јаје
  • 1 веза першуна
  • 1 чен белог лука
  • презле
  • мало белог вина
  • уље
  • со и бибер

 

Припрема:

Потребно је да на ситно исецкате шунку и кобасицу, па да их помешате са пармезаном, исецканим першуном, изгњеченим белим луком и умућеним јајетом. Посолите и побиберите, по жељи а смесу можете изједначити додавањем презли.Пажљиво очистите крилца од костију. Потребно је узети танак и оштар нож, увући испод коже крила и одвојити месо од костију, а затим уз помоћ маказица, пазећи да не оштетите кожицу, крилца очистити и од ситнијих костију. Очишћена крилца пуните припремљеним надевом, а затим их повежите иглом и концем. Крилца прелијте белим вином, па их пропржите на загрејаном уљу, додајући повремено по мало супе.

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/кухињска магија

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: