Rolnice savršeno idu uz kafu ili čaj. 

Potrebno je za testo: 

 

  • 300 g brašna
  • 200 ml toplog sojinog mleka
  • 10 g suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 50 g otopljenog margarina

Za fil:

  • 150 g margarina
  • 4-5 kašika šećera
  • 1.5 kašika cimeta

Za preliv:

  • 5 kašika sojinog mleka
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Foto: Printskrin/Jutjub/Šašava varjača

 

Potrebno je zagrejati rernu na 180 stepeni. Sojino mleko je potrebno da bude toplo. U njemu otopite šećer, pa dodajte kvasac i ostavite da se aktivira.Posle toga umešajte otopljen margarin, pa sjedinite sa brašnom. Zamesite testo pa ostavite sat vremena da naraste. Za to vreme pripremajte smesu za fil. Sjedinite margarin sa šećerom i cimetom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo pa ga premažite filom u rolajte, od duže strane. Zatim secite na rolnice debljine oko 2 prsta. U pleh obložen pek papirom ređajte rolnice pa ostavite još pola sata da narastu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite preliv od sojinog mleka i šećera, pa time prelijte cimet rolnice. Prijatno!

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: