Ролнице савршено иду уз кафу или чај. 

Потребно је за тесто: 

 

  • 300 г брашна
  • 200 мл топлог сојиног млека
  • 10 г сувог квасца
  • 3 кашике шећера
  • 50 г отопљеног маргарина

За фил:

  • 150 г маргарина
  • 4-5 кашика шећера
  • 1.5 кашика цимета

За прелив:

  • 5 кашика сојиног млека
  • 5 кашика шећера у праху
  • 1 ванилин шећер

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Шашава варјача

 

Потребно је загрејати рерну на 180 степени. Сојино млеко је потребно да буде топло. У њему отопите шећер, па додајте квасац и оставите да се активира.После тога умешајте отопљен маргарин, па сједините са брашном. Замесите тесто па оставите сат времена да нарасте. За то време припремајте смесу за фил. Сједините маргарин са шећером и циметом. На побрашњеној радној површини развуците тесто па га премажите филом у ролајте, од дуже стране. Затим сеците на ролнице дебљине око 2 прста. У плех обложен пек папиром ређајте ролнице па оставите још пола сата да нарасту. Пеците 25 минута до пола сата, у рерни загрејаној на 180 степени. Направите прелив од сојиног млека и шећера, па тиме прелијте цимет ролнице. Пријатно!

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: