Potaž od pečuraka je vrlo zdrav za organizam, daje snagu i osvežava. Sprema se vrlo lako, a ukus je neverovatan: 

  • 400 g šampinjona
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2  kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi vlašac
  • 200 ml vode
  • 200 ml biljne pavlake za kuvanje

Priprema: 

Potrebno je da na sitno iseckate crni luk, a zatim da izgnječite beli.  U tiganju na malo ulja i vode prodinstajte crni luk, dok ne postane staklast. Posle toga je potrebno da šampinjone  isečete na listiće, pa da stavite u tiganj da se dinsaju.  Dodajte ostale začine, beli luk i vlašac. Potrebno je dinsati dok ne ispari višak vode. Sipajte vodu i biljnu pavlaku pa ostavite da proključa. Kada se skuva, prohladite i sipajte u blender pa dobro sameljite. Posle toga vratite još malo na šporet., dodajte so i biber i kuvajte još pet minuta.  saveuje se dase potaž služi uz prepečen hleb. Prijatno!

Foto: Printskrin/Jutjub/CooKing

 

 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: