Potaž od pečuraka je vrlo zdrav za organizam, daje snagu i osvežava. Sprema se vrlo lako, a ukus je neverovatan:
- 400 g šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- suvi vlašac
- 200 ml vode
- 200 ml biljne pavlake za kuvanje
Priprema:
Potrebno je da na sitno iseckate crni luk, a zatim da izgnječite beli. U tiganju na malo ulja i vode prodinstajte crni luk, dok ne postane staklast. Posle toga je potrebno da šampinjone isečete na listiće, pa da stavite u tiganj da se dinsaju. Dodajte ostale začine, beli luk i vlašac. Potrebno je dinsati dok ne ispari višak vode. Sipajte vodu i biljnu pavlaku pa ostavite da proključa. Kada se skuva, prohladite i sipajte u blender pa dobro sameljite. Posle toga vratite još malo na šporet., dodajte so i biber i kuvajte još pet minuta. saveuje se dase potaž služi uz prepečen hleb. Prijatno!
(Trpeza)