Потаж од печурака је врло здрав за организам, даје снагу и освежава. Спрема се врло лако, а укус је невероватан: 

  • 400 г шампињона
  • 2 средње главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 2  кашике уља
  • со
  • бибер
  • суви влашац
  • 200 мл воде
  • 200 мл биљне павлаке за кување

Припрема: 

Потребно је да на ситно исецкате црни лук, а затим да изгњечите бели.  У тигању на мало уља и воде продинстајте црни лук, док не постане стакласт. После тога је потребно да шампињоне  исечете на листиће, па да ставите у тигањ да се динсају.  Додајте остале зачине, бели лук и влашац. Потребно је динсати док не испари вишак воде. Сипајте воду и биљну павлаку па оставите да прокључа. Када се скува, прохладите и сипајте у блендер па добро самељите. После тога вратите још мало на шпорет., додајте со и бибер и кувајте још пет минута.  савеује се дасе потаж служи уз препечен хлеб. Пријатно!

Фото: Принтскрин/Јутјуб/CooKing

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: