Потаж од печурака је врло здрав за организам, даје снагу и освежава. Спрема се врло лако, а укус је невероватан:
- 400 г шампињона
- 2 средње главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 кашике уља
- со
- бибер
- суви влашац
- 200 мл воде
- 200 мл биљне павлаке за кување
Припрема:
Потребно је да на ситно исецкате црни лук, а затим да изгњечите бели. У тигању на мало уља и воде продинстајте црни лук, док не постане стакласт. После тога је потребно да шампињоне исечете на листиће, па да ставите у тигањ да се динсају. Додајте остале зачине, бели лук и влашац. Потребно је динсати док не испари вишак воде. Сипајте воду и биљну павлаку па оставите да прокључа. Када се скува, прохладите и сипајте у блендер па добро самељите. После тога вратите још мало на шпорет., додајте со и бибер и кувајте још пет минута. савеује се дасе потаж служи уз препечен хлеб. Пријатно!
(Трпеза)