Korica ovog kolača se pravi od orasa, a fil od pudinga koji se deli na dva dela i petit keksa:
Potrebni sastojci:
Kora:
150 gr brašna
6 kašika šećera
4 kašike oraha
100 ml mineralne vode
50 ml ulja
10 gr praška za pecivo
Fil:
1l vode / sojino, bademovo, kokosovo mleko
Pročitajte još
120 gr pudinga od vanile ili skroba
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
100 gr posne čokolade
3 kašike oraha ili više
Još: bilo koji sok i 150 gr petit keksa
Način pripreme:
Prvo je potrebno skuvati fil.
Od 1l oduzmemo oko 200 ml, a ostatak stavimo na vatru da provri.
Zajedno je potrebno dobro izmešati puding, šećer i vod tako da ne bude grudvica.
U ključalu vodu dodati pripremljenu masu. Kada se skuva, skloniti sa vatre, prekriti folijom (staviti je direktno na fil) i ostaviti da se ohladi.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Zajedno sjediniti prašak za pecivo, brašno i orahe, pa dodati ulje i mineralnu vodu.
U pleh dimenzija 32 x 23 ili 30 x 20 staviti papir za pečenje i razvući smesu za koru posto je malo gušća.
Potrebno je peći sve oko 20 minuta.
Posle toga potrebno je umutiti margarin sa šećerom u prahu, a ohlađeni puding malo izmutiti.
Dodati margarinu pola pudinga, izmutiti, pa dodati ostatak i opet sve izmutiti.
Podeliti smesu na 2 dela pa u jedan deo staviti 3 kašike oraha, a u drugi otopljenu i prohlađenu čokoladu.
Sve dobro izmešati.
Bitno je da prilikom prskanja korice ne preterujete sa sokom.
Premazati ceo prvi fil, pa poslagati red petit keksa umočenog u mleko.
Preko naneti drugi fil, poravnati pa dekorisati po želji.
Kada završite sa filovanjem, ostavite kolač da se ohladi i dakeks otpusti.
(Domaći recepti)