Корица овог колача се прави од ораса, а фил од пудинга који се дели на два дела и петит кекса:
Потребни састојци:
Кора:
150 гр брашна
6 кашика шећера
4 кашике ораха
100 мл минералне воде
50 мл уља
10 гр прашка за пециво
Фил:
1л воде / сојино, бадемово, кокосово млеко
Прочитајте још
120 гр пудинга од ваниле или скроба
200 гр маргарина
100 гр шећера у праху
100 гр посне чоколаде
3 кашике ораха или више
Још: било који сок и 150 гр петит кекса
Начин припреме:
Прво је потребно скувати фил.
Од 1л одузмемо око 200 мл, а остатак ставимо на ватру да проври.
Заједно је потребно добро измешати пудинг, шећер и вод тако да не буде грудвица.
У кључалу воду додати припремљену масу. Када се скува, склонити са ватре, прекрити фолијом (ставити је директно на фил) и оставити да се охлади.
Загрејте рерну на 180 степени.
Заједно сјединити прашак за пециво, брашно и орахе, па додати уље и минералну воду.
У плех димензија 32 x 23 или 30 x 20 ставити папир за печење и развући смесу за кору посто је мало гушћа.
Потребно је пећи све око 20 минута.
После тога потребно је умутити маргарин са шећером у праху, а охлађени пудинг мало измутити.
Додати маргарину пола пудинга, измутити, па додати остатак и опет све измутити.
Поделити смесу на 2 дела па у један део ставити 3 кашике ораха, а у други отопљену и прохлађену чоколаду.
Све добро измешати.
Битно је да приликом прскања корице не претерујете са соком.
Премазати цео први фил, па послагати ред петит кекса умоченог у млеко.
Преко нанети други фил, поравнати па декорисати по жељи.
Када завршите са филовањем, оставите колач да се охлади и дакекс отпусти.
(Домаћи рецепти)