Корица овог колача се прави од ораса, а фил од пудинга који се дели на два дела и петит кекса: 

Потребни састојци: 

Кора:

150 гр брашна
6 кашика шећера
4 кашике ораха
100 мл минералне воде
50 мл уља
10 гр прашка за пециво
Фил:

1л воде / сојино, бадемово, кокосово млеко

6 кашика шећера
120 гр пудинга од ваниле или скроба
200 гр маргарина
100 гр шећера у праху
100 гр посне чоколаде
3 кашике ораха или више
Још: било који сок и 150 гр петит кекса

Начин припреме: 

Прво је потребно скувати фил. 

Од 1л одузмемо око 200 мл, а остатак ставимо на ватру да проври.

Заједно је потребно добро измешати пудинг, шећер и вод тако да не буде грудвица. 

У кључалу воду додати припремљену масу. Када се скува, склонити са ватре, прекрити фолијом (ставити је директно на фил) и оставити да се охлади. 

Загрејте рерну на 180 степени.

Заједно сјединити прашак за пециво, брашно и орахе, па додати уље и минералну воду. 

У плех димензија 32 x 23 или 30 x 20 ставити папир за печење и развући смесу за кору посто је мало гушћа.

Потребно је пећи све око 20 минута.

После тога потребно је умутити маргарин са шећером у праху, а охлађени пудинг мало измутити.

Додати маргарину пола пудинга, измутити, па додати остатак и опет све измутити.

Поделити смесу на 2 дела па у један део ставити 3 кашике ораха, а у други отопљену и прохлађену чоколаду.

Све добро измешати.

Битно је да  приликом прскања корице не претерујете са соком.

Премазати цео први фил, па послагати ред петит кекса умоченог у млеко.

Преко нанети други фил, поравнати па декорисати по жељи.

Када завршите са филовањем, оставите колач да се охлади и дакекс отпусти.  

(Домаћи рецепти)

БОНУС ВИДЕО: