Пржена риба може бити веома укусна, али и масна и нездрава уколико се спреми на погрешан начин.

Наиме, панирање са брашном има тенденцију да упије превише уља, чинећи рибу масном и тешком. Међутим, постоји трик уз кој ће риба бити савршено хрскава и сочна, али доста здравија него кад се панира у брашну.

Зашто припремати рибу без брашна?

Припрема савршено хрскаве рибе може бити изазов. Током пржења, кључно је да се риба равномерно испече , али да у исто време остане сочна изнутра. Много пута, панирање са брашном није најбољи избор јер упија много уља, чинећи рибу превише масном.

Али постоји решење које професионални кувари често користе за лакшу, хрскавију текстуру – а можда га још нисте пробали.

Фото: Профимедиа

 

Решење лежи у кукурузном скробу

Овај метод омогућава да риба не упије вишак уља приликом пржења, што обезбеђује хрскаву кору, али и даље лакоћу јела. Уз овај једноставан трик, ваша риба ће бити здравија, мање масна и још хрскавија.

Кукурузни скроб ствара заштитни слој око рибе, омогућавајући јој да задржи своју хрскавост и истовремено спречава прекомерну апсорпцију уља.

Умочите сваки комад пржене рибе у кукурузни скроб да га потпуно прекријете, а затим га пажљиво спустите у врело уље. Пржите рибу до златно смеђе боје и хрскаве, па ставите на папирни убрус да се оцеди вишак уља.

Овако припремљена риба заиста ће одушевити својом хрскавом текстуром и укусом, а да притом није превише масна.

БОНУС ВИДЕО:

(Крстарица)