Kod nas je tradicija da se u šnicle stave prezle ili stari hlebe, ali Turci to rade drugačije. NJihove šnicle su uvek sočne i meke. 

Potrebno je

  • 1 kg mlevenog junećeg mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašika rendanog belog luka
  • 1/2 šolje peršuna
  • 1 crni luk
  • jaje po potrebi

FOTO: Printscreen Youtube/ Recepttura

 

Priprema:

Isecakajte crni luk i stavite ga u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim ih pecite na zagrejanom ulju.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: