Код нас је традиција да се у шницле ставе презле или стари хлебе, али Турци то раде другачије. Њихове шницле су увек сочне и меке.
Потребно је
- 1 кг млевеног јунећег меса
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица љуте туцане паприке
- 1 кашичица слатке паприке
- 1 кашичица кумина
- 1 кашичица коријандера
- 1 кашика ренданог белог лука
- 1/2 шоље першуна
- 1 црни лук
- јаје по потреби
Припрема:
Исецакајте црни лук и ставите га у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и добро промешајте. Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама вадите и обликујте лоптице, а затим их пеците на загрејаном уљу.
(Трпеза)
Прочитајте још
БОНУС ВИДЕО: