Код нас је традиција да се у шницле ставе презле или стари хлебе, али Турци то раде другачије. Њихове шницле су увек сочне и меке. 

Потребно је

  • 1 кг млевеног јунећег меса
  • 1 кашичица бибера
  • 1 кашичица љуте туцане паприке
  • 1 кашичица слатке паприке
  • 1 кашичица кумина
  • 1 кашичица коријандера
  • 1 кашика ренданог белог лука
  • 1/2 шоље першуна
  • 1 црни лук
  • јаје по потреби

ФОТО: Printscreen Youtube/ Recepttura

 

Припрема:

Исецакајте црни лук и ставите га у воду. У млевено месо додајте зачине, бели лук, першун и добро промешајте. Процедите црни лук и додајте га у смесу са месом. Добро сједините, па рукама вадите и обликујте лоптице, а затим их пеците на загрејаном уљу.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: