Sočna piletina pravi se veoma brzo i lakom, a potrebno je: 

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od pardajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
  • malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Foto: Printskrin/Jutjub/Bakina Vanglica

 

Priprema:

Za početak je potrebno iseckati luk na kockice, pa ga izdinsati. Zatim dodajte sitno seckan beli luk i pržite još minut. Posle toga dodajte piletinu i mlevenu papriku.  Sve je potrebno dinsati dok ne dobije rumenu boju. Zatim dodajte sok od paradajza i vodu pa poklopite i pustite da se krčka, dok piletina ne omekša. Dodajte bosiljak i ljutu papričicu. Dodajte so i biber. Umešajte začine. Ostavite da se krčka još malo. Na kraju dodajte seckani peršun.

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: