Сочна пилетина прави се веома брзо и лаком, а потребно је:
- 500 г пилећих груди
- 1 већа главица црног лука
- 3 већа чена белог лука
- 250 мл сока од пардајза
- 1 кашика ситно исецканог свежег першуна
- 1/4 кашичице сушеног босиљка
- 1/2 кашичице млевене зачинске паприке
- мало туцане љуте папричице (ако волите љуто)
- со и бибер по укусу
- 2 кашике уља
- 1 шоља воде
Припрема:
За почетак је потребно исецкати лук на коцкице, па га издинсати. Затим додајте ситно сецкан бели лук и пржите још минут. После тога додајте пилетину и млевену паприку. Све је потребно динсати док не добије румену боју. Затим додајте сок од парадајза и воду па поклопите и пустите да се крчка, док пилетина не омекша. Додајте босиљак и љуту папричицу. Додајте со и бибер. Умешајте зачине. Оставите да се крчка још мало. На крају додајте сецкани першун.
(Трпеза)