Сочна пилетина прави се веома брзо и лаком, а потребно је: 

  • 500 г пилећих груди
  • 1 већа главица црног лука
  • 3 већа чена белог лука
  • 250 мл сока од пардајза
  • 1 кашика ситно исецканог свежег першуна
  • 1/4 кашичице сушеног босиљка
  • 1/2 кашичице млевене зачинске паприке
  • мало туцане љуте папричице (ако волите љуто)
  • со и бибер по укусу
  • 2 кашике уља
  • 1 шоља воде

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Bakina Vanglica

 

Припрема:

За почетак је потребно исецкати лук на коцкице, па га издинсати. Затим додајте ситно сецкан бели лук и пржите још минут. После тога додајте пилетину и млевену паприку.  Све је потребно динсати док не добије румену боју. Затим додајте сок од парадајза и воду па поклопите и пустите да се крчка, док пилетина не омекша. Додајте босиљак и љуту папричицу. Додајте со и бибер. Умешајте зачине. Оставите да се крчка још мало. На крају додајте сецкани першун.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: