Ovo jelo je toliko ukusno da je najbolje rešenje da spremite duplu meru:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 6 kašika prezli
- mleveni biber
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- suvi biljni začin, origano, bosiljak
- kašika brašna
- 500 ml paradajz sosa
foto: Printskrin/Jutjub/Serpica Recepti
Priprema
Potrebno je da crni i beli luk iseckate na kockice i da ga sjedinite sa mesom. Posle toga dodajte jedno jaje, 6 kašika prezli (po potrebi više), malo mlevenog bibera, kašika suvog biljnog začina. Bitno je da se svi sastojci sjedine rukama i da odstoje pola sata u frižideru. Posle toga oblikujte loptice pa ih propržite na ulju na laganoj vatri. Nakon što porumene sa svih strana, umešajte kašiku brašna pa pržite dok dobro ne porumene. Dodajte kašiku brašna pa umešajte paradajz sos i vodu. Začinite sos pa krčkajte sa ćuftama još 20 ak minuta na tihoj vatri.Služite uz pire krompir.
(Trpeza)