Ово јело је толико укусно да је најбоље решење да спремите дуплу меру: 

  • 500 г млевеног меса
  • 1 јаје
  • 6 кашика презли
  • млевени бибер
  • главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • суви биљни зачин, оригано, босиљак
  • кашика брашна
  • 500 мл парадајз соса

фото: Принтскрин/Јутјуб/Серпица Рецепти

 

Припрема

Потребно је да црни и бели лук исецкате на коцкице и да га сједините са месом. После тога додајте једно јаје, 6 кашика презли (по потреби више), мало млевеног бибера, кашика сувог биљног зачина. Битно је да се сви састојци сједине рукама и да одстоје пола сата у фрижидеру.  После тога обликујте лоптице па их пропржите на уљу на лаганој ватри. Након што порумене са свих страна, умешајте кашику брашна па пржите док добро не порумене. Додајте кашику брашна па умешајте парадајз сос и воду. Зачините сос па крчкајте са ћуфтама још 20 ак минута на тихој ватри.Служите уз пире кромпир.

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: