ПОСНА ЧОКО БАКЛАВА: Укус коме нећете одолети
20.04.2024.
15:04
ПОСЛАСТИЦА која ће омамити спојем јединственог укуса.
У току посних дана, ово је посластица која ће дефинитиво освојити многа срца.
Потребно је:
12 кора за баклаву
За фил
300 г млевених ораха
150 г чоколаде за кување
150 г посног млевеног кекса
6 кашика гриза
5 кашика шећера
150 мл воде
100 мл уља
За сируп
500 мл воде
500 г шећера
За премазивање
50 мл уља
50 мл воде
Припрема сирупа
Потребно је да се шећер и вода мало згусну после кључања:
Спремање фила.
За почетаск потребно је да загрејете рерну на 220 степени. У једној посебној чинији помешајте орахе, рендану чоколаду за кување, кекс, гриз, шећер, додајте уље и воду и измешајте да добијете чврсту смесу. За премазивање кора је потребно да помешате воду и уље. Потребно је да том мешавином премажете прву кору, ставите другу, премажите и по ивици распоредите 1/6 смесе за фил, па уролајте. Урадите то са свим корама. Добићете 6 ролница. Поређајте их у подмазан плех и пеците у загрејаној рерни на 220 степени док баклава не добије златносмеђу боју. Потребно је да врућу баклаву прелијете соком. Оставите да се охлади. Пријатно!
(Трпеза)