Говеђе месо  је увек имало посебан начин спремања и посебан укус, а рецепт за овај начин спремања гулаша ће вас потпуно одушевити. 

  • 600 г говеђег меса (најбоље плећке или бута)
  •  
  • 2 главице црног лука
  •  
  • 3 чена белог лука
  •  
  • 3 средња кромпира
  •  
  • 2 шаргарепе
  •  
  • 1 паприка
  •  
  • 2 парадајза
  •  
  • 2 кашичице слатке паприке у праху
  •  
  • 1 кашичица љуте паприке (по жељи)
  •  
  • 1 ловоров лист
  •  
  • 1,5 л воде или говеђег бујона
  •  
  • Со и бибер по укусу
  •  
  • 3 кашике уља или свињске масти
  •  
  • 1 кашичица брашна (по жељи, за згушњавање)

Припрема:

За почетак, потребно је да говеђе месо исецкате на коцкице величине залогаја. У великој шерпи загрејте уље или маст. Потребно је да месо пржите на средњој темпарартри. Црни и бели лук ситно исецкајте на коцкице, па динсајте док не постане стакласт. 

Додајте зачине, слатку и љуту паприку, уколико волите љуто. Такође и ловоров лист. Битно је да све добро промешате. Додајте исецкане парадајзе и поврће (кромпир, шаргарепу, паприку). Прелијте све са водом или бујоном. Додајте со и бибер по укусу.

Фото: Јутјуб принтскрин/domaceiukusno

 

Поклопите шерпу, па гулаш кувајте на средње јакој ватри 1,5 до 2 сата, повремено мешајући, док месо не постане мекано и поврће скувано. Ако је потребно, доливајте још мало течности.

Уколико желите да гулаш буде гушћи, помешајте мало брашна са мало воде и додајте у гулаш. Кувајте још 10 минута, док се не згусне.

У гулаш можете додати још зачина уколико желите, предлог је да га служите са домаћим топлим хлебом ии са тестенином. 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: