Говеђе месо је увек имало посебан начин спремања и посебан укус, а рецепт за овај начин спремања гулаша ће вас потпуно одушевити.
- 600 г говеђег меса (најбоље плећке или бута)
- 2 главице црног лука
- 3 чена белог лука
- 3 средња кромпира
- 2 шаргарепе
- 1 паприка
- 2 парадајза
- 2 кашичице слатке паприке у праху
- 1 кашичица љуте паприке (по жељи)
- 1 ловоров лист
- 1,5 л воде или говеђег бујона
- Со и бибер по укусу
- 3 кашике уља или свињске масти
- 1 кашичица брашна (по жељи, за згушњавање)
Припрема:
За почетак, потребно је да говеђе месо исецкате на коцкице величине залогаја. У великој шерпи загрејте уље или маст. Потребно је да месо пржите на средњој темпарартри. Црни и бели лук ситно исецкајте на коцкице, па динсајте док не постане стакласт.
Додајте зачине, слатку и љуту паприку, уколико волите љуто. Такође и ловоров лист. Битно је да све добро промешате. Додајте исецкане парадајзе и поврће (кромпир, шаргарепу, паприку). Прелијте све са водом или бујоном. Додајте со и бибер по укусу.
Фото: Јутјуб принтскрин/domaceiukusno
Поклопите шерпу, па гулаш кувајте на средње јакој ватри 1,5 до 2 сата, повремено мешајући, док месо не постане мекано и поврће скувано. Ако је потребно, доливајте још мало течности.
Прочитајте још
Уколико желите да гулаш буде гушћи, помешајте мало брашна са мало воде и додајте у гулаш. Кувајте још 10 минута, док се не згусне.
У гулаш можете додати још зачина уколико желите, предлог је да га служите са домаћим топлим хлебом ии са тестенином.
(Трпеза)