Goveđe meso  je uvek imalo poseban način spremanja i poseban ukus, a recept za ovaj način spremanja gulaša će vas potpuno oduševiti. 

  • 600 g goveđeg mesa (najbolje plećke ili buta)
  •  
  • 2 glavice crnog luka
  •  
  • 3 čena belog luka
  •  
  • 3 srednja krompira
  •  
  • 2 šargarepe
  •  
  • 1 paprika
  •  
  • 2 paradajza
  •  
  • 2 kašičice slatke paprike u prahu
  •  
  • 1 kašičica ljute paprike (po želji)
  •  
  • 1 lovorov list
  •  
  • 1,5 l vode ili goveđeg bujona
  •  
  • So i biber po ukusu
  •  
  • 3 kašike ulja ili svinjske masti
  •  
  • 1 kašičica brašna (po želji, za zgušnjavanje)

Priprema:

Za početak, potrebno je da goveđe meso iseckate na kockice veličine zalogaja. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast. Potrebno je da meso pržite na srednjoj temparartri. Crni i beli luk sitno iseckajte na kockice, pa dinsajte dok ne postane staklast. 

Dodajte začine, slatku i ljutu papriku, ukoliko volite ljuto. Takođe i lovorov list. Bitno je da sve dobro promešate. Dodajte iseckane paradajze i povrće (krompir, šargarepu, papriku). Prelijte sve sa vodom ili bujonom. Dodajte so i biber po ukusu.

Foto: Jutjub printskrin/domaceiukusno

 

Poklopite šerpu, pa gulaš kuvajte na srednje jakoj vatri 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući, dok meso ne postane mekano i povrće skuvano. Ako je potrebno, dolivajte još malo tečnosti.

Ukoliko želite da gulaš bude gušći, pomešajte malo brašna sa malo vode i dodajte u gulaš. Kuvajte još 10 minuta, dok se ne zgusne.

U gulaš možete dodati još začina ukoliko želite, predlog je da ga služite sa domaćim toplim hlebom ii sa testeninom. 

(Trpeza) 

BONUS VIDEO: