Goveđe meso je uvek imalo poseban način spremanja i poseban ukus, a recept za ovaj način spremanja gulaša će vas potpuno oduševiti.
- 600 g goveđeg mesa (najbolje plećke ili buta)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 2 kašičice slatke paprike u prahu
- 1 kašičica ljute paprike (po želji)
- 1 lovorov list
- 1,5 l vode ili goveđeg bujona
- So i biber po ukusu
- 3 kašike ulja ili svinjske masti
- 1 kašičica brašna (po želji, za zgušnjavanje)
Priprema:
Za početak, potrebno je da goveđe meso iseckate na kockice veličine zalogaja. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast. Potrebno je da meso pržite na srednjoj temparartri. Crni i beli luk sitno iseckajte na kockice, pa dinsajte dok ne postane staklast.
Dodajte začine, slatku i ljutu papriku, ukoliko volite ljuto. Takođe i lovorov list. Bitno je da sve dobro promešate. Dodajte iseckane paradajze i povrće (krompir, šargarepu, papriku). Prelijte sve sa vodom ili bujonom. Dodajte so i biber po ukusu.
Foto: Jutjub printskrin/domaceiukusno
Poklopite šerpu, pa gulaš kuvajte na srednje jakoj vatri 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući, dok meso ne postane mekano i povrće skuvano. Ako je potrebno, dolivajte još malo tečnosti.
Pročitajte još
Ukoliko želite da gulaš bude gušći, pomešajte malo brašna sa malo vode i dodajte u gulaš. Kuvajte još 10 minuta, dok se ne zgusne.
U gulaš možete dodati još začina ukoliko želite, predlog je da ga služite sa domaćim toplim hlebom ii sa testeninom.
(Trpeza)