Уместо да правоснажност пресуде чека у притвору, он је пуштен на слободу и само неколико дана касније, у породичној кући у Улици Симе Шолаје 13, ножем је пресудио супрузи Мирјани (55) и ћеркама Анастасији (19) и Анабели (15). Затим је, како се сумња, изазвао пожар, крвавим рукама ставио нож у џеп панталона, а затим се попео на таван, где се обесио.

У приземљу куће, како је саопштило Више јавно тужилаштво у Сомбору, пронађена су три тела, која су била захваћена пожаром, и са траговима насиља, док је у поткровљу нађен Здравко обешен о канап. Више тужилаштво у Сомбору је наложило обдукцију тела покојних.

У Основном јавном тужилаштву у Сомбору, за "Новости" је речено да је Горановић 20. децембра осуђен на три године и три месеца затвора, и да му је притвор, у којем је био од 30. јула, када је ухапшен, тада укинут, на шта се тужилаштво жалило.

Кривичну пријаву против Горановића, тужилаштву је поднела сомборска полиција, након што је бивша супруга, у мају 2020, пријавила насиље у породици.

- Ова кривична пријава је прва и једина која је поднета против Здравка Горановића због насиља у породици - истичу у ОЈТ у Сомбору. - Горановићу су биле изречене хитне мере у складу са Законом о спречавању насиља у породици и на предлог тужилаштва су решењем суда продужене. Истовремено је, на захтев тужилаштва, Основни суд у Сомбору у ванпарничном поступку донео пресуду којом му је забрањено да узнемирава супругу и децу, а наложено је и исељење из куће.

То, међутим, није једина пресуда изречена Горановићу. Наиме, он је због претњи упућених заменику ВЈТ у Сомбору 2010. године, у Основном суду у Новом Саду, годину дана касније, тачније 24. јуна 2011. био осуђен на годину и по дана затвора због угрожавања сигурности, и та пресуда је постала правоснажна 17. новембра 2011. Ту казну је одслужио. Три године касније, како незванично сазнајемо, био је осуђен на месец дана због крађе, а имао је и условну казну за оружје.

ЗАБРАНЕ

У ОСНОВНОМ суду у Сомбору наводе да је Горановићу била изречена мера забране приласка и комуникације са Анастасијом и Мирјаном, и да је та мера могла да траје док за њом постоји потреба, а најдуже до 22. марта 2022. године, после чега би се испитала њена оправданост. Истим решењем, Горановићу је било забрањено напуштање Сомбора и издат му је налог да се сваког другог и четвртог понедељка у месецу јавља тамошњој полицији.

СЕСТРЕ БИЛЕ ДЕЦА ЗА ПРИМЕР

СЕТСРЕ Горановић су после завршене осмолетке "Иво Лола Рибар" у Сомбору, похађале и исту Гимназију "Вељко Петровић". Анастасија је матурирала летос, док је Анабела јесенас кренула у први разред природно-математичког смера.

- Обе су биле одличне ученице - каже Душан Мишковић, директор сомборске гимназије "Вељко Петровић", истичући да је цео колектив шокиран због велике трагедије. - Заиста су биле ученице за пример и по оценама и по владању. У Анабелином понашању у последње време није било ничег неуобичајеног.

Старија Анастасија је желела да студира психологију, али је похађала Педагошки факултет и бавила се шминкањем како би финансијски помогла породици.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".