Umesto da pravosnažnost presude čeka u pritvoru, on je pušten na slobodu i samo nekoliko dana kasnije, u porodičnoj kući u Ulici Sime Šolaje 13, nožem je presudio supruzi Mirjani (55) i ćerkama Anastasiji (19) i Anabeli (15). Zatim je, kako se sumnja, izazvao požar, krvavim rukama stavio nož u džep pantalona, a zatim se popeo na tavan, gde se obesio.

U prizemlju kuće, kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Somboru, pronađena su tri tela, koja su bila zahvaćena požarom, i sa tragovima nasilja, dok je u potkrovlju nađen Zdravko obešen o kanap. Više tužilaštvo u Somboru je naložilo obdukciju tela pokojnih.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru, za "Novosti" je rečeno da je Goranović 20. decembra osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, i da mu je pritvor, u kojem je bio od 30. jula, kada je uhapšen, tada ukinut, na šta se tužilaštvo žalilo.

Krivičnu prijavu protiv Goranovića, tužilaštvu je podnela somborska policija, nakon što je bivša supruga, u maju 2020, prijavila nasilje u porodici.

- Ova krivična prijava je prva i jedina koja je podneta protiv Zdravka Goranovića zbog nasilja u porodici - ističu u OJT u Somboru. - Goranoviću su bile izrečene hitne mere u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i na predlog tužilaštva su rešenjem suda produžene. Istovremeno je, na zahtev tužilaštva, Osnovni sud u Somboru u vanparničnom postupku doneo presudu kojom mu je zabranjeno da uznemirava suprugu i decu, a naloženo je i iseljenje iz kuće.

To, međutim, nije jedina presuda izrečena Goranoviću. Naime, on je zbog pretnji upućenih zameniku VJT u Somboru 2010. godine, u Osnovnom sudu u Novom Sadu, godinu dana kasnije, tačnije 24. juna 2011. bio osuđen na godinu i po dana zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti, i ta presuda je postala pravosnažna 17. novembra 2011. Tu kaznu je odslužio. Tri godine kasnije, kako nezvanično saznajemo, bio je osuđen na mesec dana zbog krađe, a imao je i uslovnu kaznu za oružje.

ZABRANE

U OSNOVNOM sudu u Somboru navode da je Goranoviću bila izrečena mera zabrane prilaska i komunikacije sa Anastasijom i Mirjanom, i da je ta mera mogla da traje dok za njom postoji potreba, a najduže do 22. marta 2022. godine, posle čega bi se ispitala njena opravdanost. Istim rešenjem, Goranoviću je bilo zabranjeno napuštanje Sombora i izdat mu je nalog da se svakog drugog i četvrtog ponedeljka u mesecu javlja tamošnjoj policiji.

SESTRE BILE DECA ZA PRIMER

SETSRE Goranović su posle završene osmoletke "Ivo Lola Ribar" u Somboru, pohađale i istu Gimnaziju "Veljko Petrović". Anastasija je maturirala letos, dok je Anabela jesenas krenula u prvi razred prirodno-matematičkog smera.

- Obe su bile odlične učenice - kaže Dušan Mišković, direktor somborske gimnazije "Veljko Petrović", ističući da je ceo kolektiv šokiran zbog velike tragedije. - Zaista su bile učenice za primer i po ocenama i po vladanju. U Anabelinom ponašanju u poslednje vreme nije bilo ničeg neuobičajenog.

Starija Anastasija je želela da studira psihologiju, ali je pohađala Pedagoški fakultet i bavila se šminkanjem kako bi finansijski pomogla porodici.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".