Recept za krem čorbu od paradajza

Састојци:

  • 60 g očišćenog crnog luka
  • 5 g očišćenog belog luka
  • 80 g oguljenih stabljika celera
  • 100 g očišćene crvene paprike sveže ili iz zamrzivača
  • 500 ml domaćeg soka od paradajza bez šećera
  • 600 ml vode
  • mleveni biber
  • 15 ml ulja
  • so

Фото: Профимедиа

 

Припрема:

  • Crni luk i crvenu papriku iseći na kockice, oguljene stabljike celera na polukrugove.
  • U loncu na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati papriku i stabljike celera, pa pržiti povremeno mešajući dok povrće ne omekša.
  • Ubaciti pasirani beli luk i pržiti neprekidno mešajući desetak sekundi.
  • Sipati 200 ml vode i kratko prodinstati. Povrće usitniti štapnim mikserom ili u električnim secku u finu kašu.
  • U kašu od povrća dodati preostalu vodu i sok od paradajza, pa nakon što proključa kuvati još pet minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

 

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: