Recept za krem čorbu od paradajza
Састојци:
- 60 g očišćenog crnog luka
- 5 g očišćenog belog luka
- 80 g oguljenih stabljika celera
- 100 g očišćene crvene paprike sveže ili iz zamrzivača
- 500 ml domaćeg soka od paradajza bez šećera
- 600 ml vode
- mleveni biber
- 15 ml ulja
- so

Фото: Профимедиа
Припрема:
- Crni luk i crvenu papriku iseći na kockice, oguljene stabljike celera na polukrugove.
- U loncu na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati papriku i stabljike celera, pa pržiti povremeno mešajući dok povrće ne omekša.
- Ubaciti pasirani beli luk i pržiti neprekidno mešajući desetak sekundi.
- Sipati 200 ml vode i kratko prodinstati. Povrće usitniti štapnim mikserom ili u električnim secku u finu kašu.
- U kašu od povrća dodati preostalu vodu i sok od paradajza, pa nakon što proključa kuvati još pet minuta. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО: