Више је пута у интервјуима говорио о својој омиљеној храни, а посебно је истакао љубав према одресцима који су "добро печени". У интервјуу за Њујорк Тајмс рекао је како воли када је одрезак потпуно печен и нема трагова црвене или ружичасте боје. Многи су се чудили његовој склоности према добро печеним одресцима јер то није честа преференција међу љубитељима меса, који обично преферирају средње или благо печене одреске.

Председник је често виђен у ресторанима, посебно у Њујорку или Вашингтону, где најрадије ужива у одресцима.

Такође, током својих јавних наступа и кампања, повремено би наручивао одреске и то најчешће  "well done steak" (амерички израз за добро печен одрезак). Као прилог обично је наручивао печене крoмпире, што је уз одрезак и уобичајено.

Фото: Профимедиа

 

Овакав одрезак може да се припреми и код куће, а ако се још у томе нисте окушали - имамо једноставан рецепт.

Потребни састојци

  • говеђи одресци
  • маслиново уље
  • со и свеже млевени црни бибер
  • бели лук у праху
  • црни лук у праху
  • сушени тимијан или рузмарин
  • маслац

Како се припрема

Пре маринирања и печења, нека одресци буду собне температуре. Добро их зачините, па у тигању загрејте маслиново уље. Кад се уље загреје, ставите одреске у тигањ. Пеците их неколико минута са сваке стране, а ако имате дебљи одрезак, можете додатно да га печете у рерни. Термометар за месо биће од велике помоћи - унутрашња температура меса треба да буде око 75 степени за "well done" односно добро печени одрезак.

Кад су одресци готови, ставите их на тањир, прелијте са мало маслаца и покријте алуминијском фолијом како би се сокови распоредили. Послужите их уз печени кромпир, печено поврће или једноставну салату.

БОНУС ВИДЕО: