Više je puta u intervjuima govorio o svojoj omiljenoj hrani, a posebno je istakao ljubav prema odrescima koji su "dobro pečeni". U intervjuu za NJujork Tajms rekao je kako voli kada je odrezak potpuno pečen i nema tragova crvene ili ružičaste boje. Mnogi su se čudili njegovoj sklonosti prema dobro pečenim odrescima jer to nije česta preferencija među ljubiteljima mesa, koji obično preferiraju srednje ili blago pečene odreske.
Predsednik je često viđen u restoranima, posebno u NJujorku ili Vašingtonu, gde najradije uživa u odrescima.
Takođe, tokom svojih javnih nastupa i kampanja, povremeno bi naručivao odreske i to najčešće "well done steak" (američki izraz za dobro pečen odrezak). Kao prilog obično je naručivao pečene krompire, što je uz odrezak i uobičajeno.
Foto: Profimedia
Ovakav odrezak može da se pripremi i kod kuće, a ako se još u tome niste okušali - imamo jednostavan recept.
Potrebni sastojci
- goveđi odresci
- maslinovo ulje
- so i sveže mleveni crni biber
- beli luk u prahu
- crni luk u prahu
- sušeni timijan ili ruzmarin
- maslac
Kako se priprema
Pre mariniranja i pečenja, neka odresci budu sobne temperature. Dobro ih začinite, pa u tiganju zagrejte maslinovo ulje. Kad se ulje zagreje, stavite odreske u tiganj. Pecite ih nekoliko minuta sa svake strane, a ako imate deblji odrezak, možete dodatno da ga pečete u rerni. Termometar za meso biće od velike pomoći - unutrašnja temperatura mesa treba da bude oko 75 stepeni za "well done" odnosno dobro pečeni odrezak.
Pročitajte još
Kad su odresci gotovi, stavite ih na tanjir, prelijte sa malo maslaca i pokrijte aluminijskom folijom kako bi se sokovi rasporedili. Poslužite ih uz pečeni krompir, pečeno povrće ili jednostavnu salatu.