Иако је првобитно добио тзв. "медицинско изузеће" да као невакцинисан уђе у Аустралију и брани титулу на турниру који је освајао рекордних девет пута, притисак јавности у протеклих 48 сати откако је објављено да путује, условио је да политичари спусте рампу и пронађу начин да га спрече да уђе у земљу.

Праву драму из минута у минут пратила је домаћа јавност. Неизвесност око Нолетовог коначног статуса у Аустралији и потенцијалној депортацији, можда је и најбоље пренео његов отац Срђан. Он је преко свог Инстаграм налога хронолошки испратио и објавио све информације које су у току дана добијене.

У првој објави Срђан Ђоковић је истакао:

- Већ годинама не могу да се помире са тим да је најбољи тенисер у историји, наш Ноле Србин! Пошто не могу да га зауставе на терену одлучили су да га зауставе на аеродрому. СРАМОТА! Милијарде људи широм света је данас уз Нолета. Не брините, Ноле никад не одустаје. Заједно ћемо се радовати новим успесима!

Новаку Ђоковићу и његовој породици јуче су стизале поруке подршке и охрабрења готово из целог света. Многе познате личности из света спорта стале су на Новакову страну. 

- Број порука подршке за Нолета расте сваке секунде. Цео дан ми се јављају фанови, пријатељи из Русије, Кине, Индије, Африке... Цео свет је шокиран овиме што се данас дешава Нолету. Онима који су то организовали и који се радују овој бесмислици, могу само да поручим да ће Новак из овога изаћи још јачи! - гласила је наредна објава Срђана Ђоковића. 

Посебну пажњу и реакције корисника на друштвеним мрежама изазвале су и Срђанове охрабрујуће речи:

- Људи сви уз Новака! Ово је борба за опстанак слободе! Ми смо део света огромног којем не припадају ти посебни! ДРЖИ СЕ СИНЕ!

Након ових речи уследила је шокантна објава да је Новак Ђоковић након слетања на аеродром и проблема око визе, смештен у једну просторију коју је обезбеђивала полиција. 

- НОВАК ЈЕ У ПРИТВОРУ У СОБИ СА ДВА ПОЛИЦАЈЦА. Искључили су му телефон, и никоме не дају да уђе.

Након три сата, Срђан се поново обратио на Инстаграму емотивним речима о Нолету као вођи слободног света:

- Мој син се ноћас налази у аустралијском заробљеништву, али никада није био слободнији. Од овог тренутка, Новак је постао симбол и вођа слободног света, света сиромашних и потлачених земаља и народа. Мој син Новак Ђоковић је показао да и мала, али херојска земља као што је Србија може имати најбољег тенисера и спортисту свих времена и та истина више  не може да се сакрије. Ноћас га могу утамничити, сутра га могу ставити у ланце, али истина је као вода и она увек проналази свој пут. НОвак је Спартак новог света који не трпи неправду, колонијализам и лицемерје, већ се бори за равноправност свих људи на планети, без обзира на њихову боју коже, без обзира ком се Богу моле и колико новца имају. НОвак је показао да се може достићи било који циљ  ако имате своје снове а тај сан заједно са њим, деле и милијарде људи и деце који у њему виде свог узора. Можда богати свет неће дозволити Нолету да и даље игра тенис, али ће тиме открити своје право лице и тиме ће почети далеко озбиљнија игра. На једној страни ће бити похлепни и охоли припадници светске олихархије, а на другој читав слободарски и поносан свет који још верује у правду, истину, фер плеј и снове своје деце.

 

На свом официјалном сајту Новак је променио распоред и додао како одустаје од Аустралијан опена. Изгледа да је Новаку било доста и одлучио је да "дигне руке од свега".

Његов отац поделио је тада стори на којем је написао "Депортација". Међутим, таква одлука није званично донешена. Новак Ђоковић је поднео нову молбу и са својим тимом адвоката чека одлуку.

- Наш понос, наш Новак се враћа... Сви треба да га дочекамо како доликује!

Нешто чудно се догодило у Мелбурну, а питање је да ли ћемо некада сазнати све детаље.

Овако, све делује поприлично чудно, а Аустралија се обрукала заувек.

Премијер Аустралије више пута се оглашавао због Новака Ђоковића, а на конференцији за медије која је одржана у јутарњим сатима по времену у Аустралији окривио Ђоковића и чињеницу да је дан пред долазак у Мелбурн на Инстаграм налогу поделио вест да путује на први гренд слем у сезони са милионима оних који су ту вест жељно чекали?!

- Кад вам људи дају изјаве у јавности о томе шта имају и шта ће да ураде онда привлаче посебну пажњу на себе. Свако ко то ради, био он селебрити, политичар, тенисер, новинар, ко год, може да очекује да ће му бити поатављана питања више него другима. Тако граничари раде - поручио је Морисон.

 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".