Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 1 кг вишања
  • 300 мл мешавине уља и киселе воде
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • пшенични гриз и кристал шећер

Припрема:

Рерну загрејте на 250 степени. Одвојите по три коре. Прву попрскајте мешавином уља и киселе воде, па је поспите шећером. Поновите и за другу и трећу кору. На крају треће коре нанесите очишћене вишње, па сипајте 2 кашике шећера, мало ванилиног шећера и 3 кашике гриза. Увијте у облик ролата и ставите у плех обложен пек папиром. Прелијте мешавином уља и киселе воде, па поспите шећером. Пеците питу у рерни загрејаној на 250 степени, па кад крене да румени смањите на 200 степени. Пеците око 20 ак минута. Исеците и поспите прах шећером. Пријатно!

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: