Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 1 kg višanja
  • 300 ml mešavine ulja i kisele vode
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • pšenični griz i kristal šećer

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Odvojite po tri kore. Prvu poprskajte mešavinom ulja i kisele vode, pa je pospite šećerom. Ponovite i za drugu i treću koru. Na kraju treće kore nanesite očišćene višnje, pa sipajte 2 kašike šećera, malo vanilinog šećera i 3 kašike griza. Uvijte u oblik rolata i stavite u pleh obložen pek papirom. Prelijte mešavinom ulja i kisele vode, pa pospite šećerom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa kad krene da rumeni smanjite na 200 stepeni. Pecite oko 20 ak minuta. Isecite i pospite prah šećerom. Prijatno!

(Alo)

BONUS VIDEO: