Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 1 kg višanja
- 300 ml mešavine ulja i kisele vode
- 1 kesica vanilinog šećera
- pšenični griz i kristal šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Odvojite po tri kore. Prvu poprskajte mešavinom ulja i kisele vode, pa je pospite šećerom. Ponovite i za drugu i treću koru. Na kraju treće kore nanesite očišćene višnje, pa sipajte 2 kašike šećera, malo vanilinog šećera i 3 kašike griza. Uvijte u oblik rolata i stavite u pleh obložen pek papirom. Prelijte mešavinom ulja i kisele vode, pa pospite šećerom. Pecite pitu u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, pa kad krene da rumeni smanjite na 200 stepeni. Pecite oko 20 ak minuta. Isecite i pospite prah šećerom. Prijatno!
(Alo)