Уколико се питате колико дуго након Ускрса је безбедно да једете и дајете деци кувана јаја, ево одговора.

Фото: Shutterstock

 

 

Иако неки верују да ускршња јаја која су офарбана на Велики петак не могу да се покваре, стручњаци имају врло јасне смернице о томе колико дуго након кувања јаја можемо јести.

Стручњаци из Америчког удружења за агрикултуру на свом сајту усда.гов истичу да скувана јаја која се чувају у фрижидеру могу да се једу у наредних седам дана, било да се у фрижидеру чувају ољуштена или с љуском.

Оно што је важно је да јаја ставите у фрижидер у року од два сата након кувања, као и да, када их извадите из фрижидера, не остављате дуже од два сата на собној температури пре него што их поједете.

(б92)

БОНУС ВИДЕО