Препоручује се да се топле лепиње служе уз слатки или сани намаз по жељи. Праве се од основних састојака које сви имамо у кући. 

  • 250 мл млаке воде
  • мало уља
  • со
  • 15 г квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 550 г брашна

Припрема:

У мало воде размутите квасац са шећером. Кад се активира ставите у ванглицу, па додајте мало уља и брашно.. Умесите глатко тесто, па оставите да одмори пола сата.  Затим га премесите, па обликујте мале лоптице. Покријте и оставите тако 5, 6 минута. Руком направите облик величине тањира, па покријте и оставите 10 минута, Пржите лепиње у загрејаном уљу. Вадите на папирни убрус да се оцеде од вишка масноће. Премажите кајмаком и уживајте.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: