Препоручује се да се топле лепиње служе уз слатки или сани намаз по жељи. Праве се од основних састојака које сви имамо у кући.
- 250 мл млаке воде
- мало уља
- со
- 15 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 550 г брашна
Припрема:
У мало воде размутите квасац са шећером. Кад се активира ставите у ванглицу, па додајте мало уља и брашно.. Умесите глатко тесто, па оставите да одмори пола сата. Затим га премесите, па обликујте мале лоптице. Покријте и оставите тако 5, 6 минута. Руком направите облик величине тањира, па покријте и оставите 10 минута, Пржите лепиње у загрејаном уљу. Вадите на папирни убрус да се оцеде од вишка масноће. Премажите кајмаком и уживајте.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful
(Трпеза)