Preporučuje se da se tople lepinje služe uz slatki ili sani namaz po želji. Prave se od osnovnih sastojaka koje svi imamo u kući. 

  • 250 ml mlake vode
  • malo ulja
  • so
  • 15 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 550 g brašna

Priprema:

U malo vode razmutite kvasac sa šećerom. Kad se aktivira stavite u vanglicu, pa dodajte malo ulja i brašno.. Umesite glatko testo, pa ostavite da odmori pola sata.  Zatim ga premesite, pa oblikujte male loptice. Pokrijte i ostavite tako 5, 6 minuta. Rukom napravite oblik veličine tanjira, pa pokrijte i ostavite 10 minuta, Pržite lepinje u zagrejanom ulju. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Premažite kajmakom i uživajte.

Foto: Printskrin/Jutjub/Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

 

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: