Preporučuje se da se tople lepinje služe uz slatki ili sani namaz po želji. Prave se od osnovnih sastojaka koje svi imamo u kući.
- 250 ml mlake vode
- malo ulja
- so
- 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 550 g brašna
Priprema:
U malo vode razmutite kvasac sa šećerom. Kad se aktivira stavite u vanglicu, pa dodajte malo ulja i brašno.. Umesite glatko testo, pa ostavite da odmori pola sata. Zatim ga premesite, pa oblikujte male loptice. Pokrijte i ostavite tako 5, 6 minuta. Rukom napravite oblik veličine tanjira, pa pokrijte i ostavite 10 minuta, Pržite lepinje u zagrejanom ulju. Vadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Premažite kajmakom i uživajte.
Foto: Printskrin/Jutjub/Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful
(Trpeza)