Rendana musaka je ukusnija od musake u kojoj se krompir  seče na kriše. Mekša je, puna sokova od sastojaka, a lepše izgleda i ne rasipa se.

Potrebno je: 

  • 1 kg krompira
  • 200 g šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • mešavina suvog začina, biber

Priprema:

Na ulju prepržite dve sitno seckane glavice crnog luka, pa kad postane staklast, dodajte izrendanu šargarepu i dobro promešajte. Dodajte biber i začin i sve dobro promešajte. Kad se sve ujednači, dodajte izrendan krompir i dobro promešajte. U tepsiju rasporedite polovinu smese krompira. Na ulju ispržite sitno iseckanu glavicu crnog luka. Dodajte meso, sve dobro izmešajte, pa dodajte suvi začin i biber. Pripremljenu smesu stavite preko krompira u tepsiju, pa stavite ostatak krompira da prekrije meso. Pecite u rerni na 220 stepeni dok krompir ne dobije lepu zlatnožutu boju.

Foto: Printskrin/Jutjub/ Sašina Kuhinja

 

Foto: Printskrin/Jutjub/ Sašina Kuhinja

 

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: