Рендана мусака је укуснија од мусаке у којој се кромпир сече на крише. Мекша је, пуна сокова од састојака, а лепше изгледа и не расипа се.
Потребно је:
- 1 кг кромпира
- 200 г шаргарепе
- 3 главице црног лука
- 500 г млевеног меса
- мешавина сувог зачина, бибер
Припрема:
На уљу препржите две ситно сецкане главице црног лука, па кад постане стакласт, додајте изрендану шаргарепу и добро промешајте. Додајте бибер и зачин и све добро промешајте. Кад се све уједначи, додајте изрендан кромпир и добро промешајте. У тепсију распоредите половину смесе кромпира. На уљу испржите ситно исецкану главицу црног лука. Додајте месо, све добро измешајте, па додајте суви зачин и бибер. Припремљену смесу ставите преко кромпира у тепсију, па ставите остатак кромпира да прекрије месо. Пеците у рерни на 220 степени док кромпир не добије лепу златножуту боју.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Sašina Kuhinja
Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Sašina Kuhinja
Прочитајте још
(Трпеза)