Рендана мусака је укуснија од мусаке у којој се кромпир  сече на крише. Мекша је, пуна сокова од састојака, а лепше изгледа и не расипа се.

Потребно је: 

  • 1 кг кромпира
  • 200 г шаргарепе
  • 3 главице црног лука
  • 500 г млевеног меса
  • мешавина сувог зачина, бибер

Припрема:

На уљу препржите две ситно сецкане главице црног лука, па кад постане стакласт, додајте изрендану шаргарепу и добро промешајте. Додајте бибер и зачин и све добро промешајте. Кад се све уједначи, додајте изрендан кромпир и добро промешајте. У тепсију распоредите половину смесе кромпира. На уљу испржите ситно исецкану главицу црног лука. Додајте месо, све добро измешајте, па додајте суви зачин и бибер. Припремљену смесу ставите преко кромпира у тепсију, па ставите остатак кромпира да прекрије месо. Пеците у рерни на 220 степени док кромпир не добије лепу златножуту боју.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Sašina Kuhinja

 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/ Sašina Kuhinja

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: