Piroške se veoma brzo prave, meke su i ukusne. Oduševićete se kada ih probate.
Potrebno je:
- 700 g brašna
- 200 ml jogurta
- 180 ml (1 čaša) kisele pavlake
- 2 jajeta
- 250 g iseckanog sira
- 150 g iseckane šunke
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kima
Priprema:
U jednu posudu stavite brašno, pa dodajte, jogurt, kiselu pavlaku, jaja, so, kim, pecivo, šunka i sir. Zamesite testo pa ostavite da odmori 10 minuta.Zatim ga razvaljajte na debljinu 0,5 cm. Isecite ivice da dobijete pravougaonik, pa ga isecite na uzdužne trake pa poprečno. Pržite piroške na zagrejanom ulju. Onda ih stavljajte na ubruse da se ocede od viška masnoće.
FOTO: Printskrin/ Jutjub / Kuhinja Valentina Mašković
Pročitajte još
(Trpeza)