Потребно вам је:
- 750 г грашка
- 1 главица црног лука
- 100 г пашканата
- 100 г целера
- 2 чена белог лука
- 2 кашике брашна
- 2 кашичице млевене зачинске паприке
- со
- суви биљни зачин
- бибер
- першун
- 4 кромпира средње величине
- 1 коцкица маргарина или путера
- брашно
- со
Припрема:
Продинстајте грашак на мало уља. Додајте ситно сецкан црни лук, пашканат и целер сечен на коцкице.Прелијте водом и кувајте док не омекша. Направите хладну запршку од брашна и млевене зачинске паприке, па додајте у грашак. Зачините и додајте ситно сецкан бели лук. Кувајте још 10 ак минута. Ољуштите и скувајте кромпир. Онда га испасирајте и додајте маргарин и со. Пустите да се мало прохлади, па додајте брашно и замесите средње меко тесто. Направите њоке од теста. Спуштајте њоке у загрејану воду, биће готове кад изађу на површину. Додајте у грашак.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Прочитајте још