Потребно вам је:

  • 750 г грашка
  • 1 главица црног лука
  • 100 г пашканата
  • 100 г целера
  • 2 чена белог лука
  • 2 кашике брашна
  • 2 кашичице млевене зачинске паприке
  • со 
  • суви биљни зачин
  • бибер 
  • першун 
  • 4 кромпира средње величине 
  • 1 коцкица маргарина или путера 
  • брашно 
  • со

Припрема:

Продинстајте грашак на мало уља. Додајте ситно сецкан црни лук, пашканат и целер сечен на коцкице.Прелијте водом и кувајте док не омекша. Направите хладну запршку од брашна и млевене зачинске паприке, па додајте у грашак. Зачините и додајте ситно сецкан бели лук. Кувајте још 10 ак минута. Ољуштите и скувајте кромпир. Онда га испасирајте и додајте маргарин и со. Пустите да се мало прохлади, па додајте брашно и замесите средње меко тесто. Направите њоке од теста. Спуштајте њоке у загрејану воду,  биће готове кад изађу на површину. Додајте у грашак.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: