Од њеног настанка 2021. године, као ручно рађеног производа тридесетосмогодишње предузетнице Сарах Хамоуда, британско-египатског порекла која већ девет година живи у Дубаију, чоколада се допала купцима, па је потражња за њом била већа него што је ова млада жена могла да направи.

ФОТО:Схуттерстоцк

 

 

Рецепт за Дубаи чоколаду

Састојци:

2 кашике несланог путера

230 грама грубо сецкане кадаиф тестенине
80-120 грама грубо исецкане млечне чоколаде
80-120 грама грубо исецкане тамне чоколаде
пола шоље путера од пистаћа
четвртина шоље тахинија (паста од сусама)

Припрема:

Отопите путер у великој тигању на средњој температури. Додајте кадаиф и пржите га док не постане тамно златно браон и хрскав. Пазите да не загори. Скините са ватре и оставите да се охлади.

У велику чинију додајте исецкану чоколаду и ставите у микроталасну пећницу на два минута, заустављајући на пола времена да промешате. Чоколада је готова кад је потпуно отопљена и глатка.

У калуп за чоколаде сипајте танак слој отопљене чоколаде у сваки део. Оставите довољно простора у сваком делу калупа. Ставите у фрижидер да се стегне 10 минута.

У великој чинији помешајте тостирани кадаиф, путер од пистаћа и тахини. Добро промешајте да се равномерно сједини.

Извадите калуп са чоколадом из фрижидера и у сваки део сипајте дебео слој смесе са кадаифом, попуњавајући га. Користите кашику да поравнате смесу. Сипајте преосталу отопљену чоколаду преко смесе и равномерно распоредите. Ставите калупе назад у фрижидер на 30 минута до сат времена.

Извадите чоколаде из калупа. Чувајте у фрижидеру и уживајте!

(Курир)