Феноменални џем од кајсија можете направити само од два састојка и јести га као самосталну посластицу на хлебу.
- 2 кг зрелих кајсија
- 600 г шећера
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
Припрема:
Оперите добро кајсије, па их очистите од коштица и ставите у већу шерпу. Преко сипајте шећер и добро промешајте. Сачекајте да џем проври, на средњој ватри, уз повремено мешање. Након што проври, смањите јачину ватре и пустите да се кува још неких 45 минута. Онда скините са ватре и сипајте га у чисте и стерилисане тегле. Ставите тегле у загрејану, искључену рерну коју сте искјучили и оставите их ту док се скроз не охладе.
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti
(Трпеза)