Феноменални џем од кајсија можете направити само од два састојка и јести га као самосталну посластицу на хлебу. 

  • 2 кг зрелих кајсија
  • 600 г шећера

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti

 

Припрема:

Оперите добро кајсије, па их очистите од коштица и ставите у већу шерпу. Преко сипајте шећер и добро промешајте. Сачекајте да џем проври, на средњој ватри, уз повремено мешање. Након што проври, смањите јачину ватре и пустите да се кува још неких 45 минута. Онда скините са ватре и сипајте га у чисте и стерилисане тегле. Ставите тегле у загрејану, искључену рерну коју сте искјучили и оставите их ту док се скроз не охладе.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Domaći Recepti

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: