Када је неко у болници, сви му доносимо воће приликом посете, а све како би се уз помоћ витамина и минерала које ова намирница садржи што пре опоравио.

Увек логичан избор су поморанџе, јер могу дуго да стоје на собној температури, а крцате су витамином Ц који је неопходан за јачање организма.

Међутим, лекари кажу да тако правимо огромну грешку. Поморанџе су заправо најгора опција за поклон особи која је болесна, а ево и зашто.

поморанџа

 

У разговору за руске медије др Андреј Продеус, педијатар и имунолог-алерголог упозорио је на опасност од ових агрума. Он је истакао да се у великим порама коре поморанџе накупљају микроорганизми, што може да изазове секундарну инфекцију оболеле особе и изазове компликације.

Саветовао је да боље понети неко друго воће или, макар, бирати сорту која има глатку кору.

"Што се тиче слаткоће, дебела кора одговара слађим варијантама, док глатка и тања кора одговара мање слатким сортама", приметио је др Продеус.

Резано цвеће је такође опасно. У њима може да живи аеробна бактерија по имену "псеудомонас аеругиноса", а која је отпорна на антибиотике и један о чешћих узрочника инфекција.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".