Врло лако и брзо се спремају, а можете додати прилоге по жељи: 

  • 400 г пире кромпира
  • 100 г пармезана
  • 70 г густина
  • 1 јаје
  • 1 црни лук
  • со
  • бибер

Припрема:

Црни лук ољуштите и ситно исецкајте па ставите у чинију. Додајте хладни пире кромпир и јаје па зачините. Смесу добро промешајте. Затим додајте пармезан и густин па све сједините. Оставите у фрижидеру 45 минута. Рукама обликујте пљескавице па их пржите на путеру 3 до 4 минута са сваке стране. Оставите на убрусу да се оцеде од вишка масноће.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Foodtempel/ Sanja Mandic Sanjine djakonije

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: