Све више купаца у месарама тражи искључиво бело месо, верујући да тако штеде и време и новац. Међутим, један месар, чији су савети постали вирални на ТикТоку, тврди да је то велика грешка.

Фото: Shutterstock

 

Према његовим речима, куповина целог пилета је далеко исплативија – јер се од једног комада меса може спремити и до шест различитих оброка. Осим самог меса, корисни су и делови које многи занемарују – попут костију, коже и ногица – које су савршене за припрему хранљивих супа богатих колагеном.

Фото: Профимедиа

 

Месар посебно наглашава важност планирања оброка и коришћења замрзивача. Чак и самцима саветује да купе цело пиле, исеку га на порције и замрзну – јер тако током целе недеље могу јести разноврсно и здраво.

Фото: Shutterstock

 

Једна од најчешћих грешака је куповина меса на брзину, када људи бирају скупље, а мање исплативе комаде. Месар подсећа да специјализоване месаре често нуде бесплатно сечење меса на порције и корисне савете – што је у супермаркетима права реткост.

БОНУС ВИДЕО:

(Најжена)