Права посластица за овај период године је египатски колач који је препун меда и бадема. Врло брзо и лако се спрема.
Потребни састојци:
- 75 г маргарина
- 3 јајета
- 125 г шећера
- 150 г брашна
- пола кесице прашка за пециво
- 3 кашике слатке павлаке
- кесица ванилин шећера
За фил:
- 100 г маргарина
- 100 г меда
- 150 г листића бадема
- пола кашичице цимета
Припрема:
Умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Истопите маргарин, па кад се прохлади, помешајте га с павлаком, додајте брашно и прашак за пециво и све сједините. Тесто сипајте у подмазан калуп пречника 28 центиметара, па пеците 10–15 минута на 180 степени. За фил истопите маргарин, шећер, мед, слатку павлаку, листиће бадема, цимет и кору лимуна. Све измешајте и прокувајте, па склоните с ватре. Колач извадите из рерне, прелијте филом и допеците још десетак минута.
Прочитајте још
Фото: Профимедиа
(Трпеза)