Права посластица за овај период године је египатски колач који је препун меда и бадема. Врло брзо и лако се спрема. 

Потребни састојци: 

  • 75 г маргарина
  • 3 јајета
  • 125 г шећера
  • 150 г брашна
  • пола кесице прашка за пециво
  • 3 кашике слатке павлаке
  • кесица ванилин шећера

За фил:

  • 100 г маргарина
  • 100 г меда
  • 150 г листића бадема
  • пола кашичице цимета

Припрема:

Умутите јаја са шећером и ванилин шећером. Истопите маргарин, па кад се прохлади, помешајте га с павлаком, додајте брашно и прашак за пециво и све сједините. Тесто сипајте у подмазан калуп пречника 28 центиметара, па пеците 10–15 минута на 180 степени. За фил истопите маргарин, шећер, мед, слатку павлаку, листиће бадема, цимет и кору лимуна. Све измешајте и прокувајте, па склоните с ватре. Колач извадите из рерне, прелијте филом и допеците још десетак минута.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: