Јеловник Лепе Брене претежно је медитерански, а припрема обрка је брза и једноставна. Певачица већ годинама одржава витку линију, али је врло дисциплинована и себи не дозвољава честе излете, иако је велики гурман.
Фото: АТА имагес
Певачица је једном приликом открила како изгледа њен јеловник.
- Ујутру сам обично јела једно или два јајета. Гледала сам да то буду органска јаја. За ручак је обично била некаква посна супа без масноће и резанаца. У ствари то је била вода у којој се само барило поврће, а не кувало до бесвести, па да не добијете нити један витамин из целе приче. Ту је обавезно било и неко месо, које је било на грилу или је кувано. За вечеру је то био комад рибе или меса, уз салату – испричала је својевремно Лепа Брена.
Брена сматра да је умереност кључ за добру линију и здравље, а једном је поделила цео план исхране.
Дан 1
Доручак: Мусли од овсених пахуљица, бадема и свежег воћа.
Ручак: Риба са роштиља и поврће на пари.
Вечера: Потаж, супа или велики тањир са младим сиром.
Прочитајте још
Фото: АТА имагес/А. Ахел
Дан 2
Доручак: Салата и 2 кувана јајета. За салату је потребно: 1 шоља купуса, ½ шоље шаргарепе, ½ шоље цвекле, 1 супена кашика уља. Припрема салате: након што промашате састојке, прелијте их уљем.
Ручак: Тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа, по избору.
Вечера: Салата. Потребно је: 1 шаргарепа, 1 краставац, 1 шоља црвеног купуса, ½ празилука, 1 шоља зелене салате, руколе, младог спанаћа, 1,5 кашика уља, ½ кашике лимуновог сока, 150 г гриловане пилетине/ конзерва туњевине, шоља јогурта. Припрема: Након што састојке исечете до жељене дебљине, измиксајте их и уживајте у здравом залогају.
Дан 3
Доручак: Омлет са броколијем и сиром.
Ручак: Тањир потажа од поврћа, 150 г грилованог бифтека, свежа салата од поврћа.
Вечера: Медитеранска салата од туњевине. Потребно је: ¼ зелене салате, 100 г парадајза, ¼ црвеног лука, ½ краставца, ½ зелене паприке, 20 г фета сира, 20 г маслина, ½ кашике оригана, ½ конзерве туњевине у маслиновом уљу, 15 мл сирћета/лимуновог сока, ½ супене кашике уља, 200 мл јогурта. Припрема: Промешати туњевину, зелену салату, парадајз, црвени лук, краставац и паприку. Додати сир и маслине и јогурт. Додатно промешати, ставити сир, маслине и прелити сирћетом или лимуновим соком.
Фото: АТА имагес/А. Ахел
Дан 4
Доручак: Омлет и салата.
Ручак: Тањир потажа, 200 г грилованог белог меса, свежа салата од поврћа.
Вечера: Цезар салата.
Дан 5
Доручак: Мафини са паприком, печуркама и јајима.
Ручак: Тањир потажа од поврћа, 200 г гриловане рибе, свежа салата од поврћа.
Вечера: Сезонска витаминска салата са коцкицама меса.
БОНУС ВИДЕО:
(Информер)