Посни пуњени патлиџан је пуњен шампињонима. Уместо шампињона можете користити и неко поврће.
- 2 већа патлиџана
- 400 г шампињона
- главица црног лука
- 16 чери парадајза
- першун
- со
- бибер
- зачинска паприка
Припрема:
Патлиџане оперите и преполовите. Направите зарезе на белој површини сваке половине, посолите и оставите да кратко одстоје. Потом их оцедите и издубите до коре. Ситно исецкајте лук, па га пропржите на врелом уљу. Затим додајте месо од патлиџана, посолите, побиберите и наставите с динстањем. Убаците исецкане печурке и першун, па још мало продинстајте. Умешајте и кашичицу зачинске паприке, па скините с ватре кад печурке омекшају, те смесом напуните коре патлиџана. По врху распоредите по четири чери парадајза и ставите у подмазану ватросталну чинију. Пеците у рерни на 180 степени око пола сата. Служите док је топло уз прилог по жељи.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)