Посни пуњени патлиџан је пуњен шампињонима. Уместо шампињона можете користити и неко поврће. 

  • 2 већа патлиџана
  • 400 г шампињона
  • главица црног лука
  • 16 чери парадајза
  • першун
  • со
  • бибер
  • зачинска паприка

Припрема:

Патлиџане оперите и преполовите. Направите зарезе на белој површини сваке половине, посолите и оставите да кратко одстоје. Потом их оцедите и издубите до коре. Ситно исецкајте лук, па га пропржите на врелом уљу. Затим додајте месо од патлиџана, посолите, побиберите и наставите с динстањем. Убаците исецкане печурке и першун, па још мало продинстајте. Умешајте и кашичицу зачинске паприке, па скините с ватре кад печурке омекшају, те смесом напуните коре патлиџана. По врху распоредите по четири чери парадајза и ставите у подмазану ватросталну чинију. Пеците у рерни на 180 степени око пола сата. Служите док је топло уз прилог по жељи.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: