Уз њих можете додати кисло млеко или јогурт.
Потребни састојци:
- 20 г квасца
- 1 јаје
- растопљен маслац
- 300 мл млека
- 550 г брашна
- 100 г киселе павлаке
- 100 г сира
- 100 мл јогурта
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени.Квасац размутите у мало млека са кашичицом шећера и две кашичице брашна. Оставите да се активира 10 минута.Онда у надошли квасац додајте једно цело јаје и две кашике растопљеног маслаца. Затим сипајте остатак млека и промешајте, па додајте 550 г брашна. Посолите и промешајте варјачом па додајте шољу јогурта. Месите варјачом па онда премесите рукама. Обликујте лопту па прекријте кесом и крпом и оставите пола сата да нарасте. Онда опет премесите тесто. У једној посуди сједините сир, киселу павлаку и 2 кашике отопљеног маслаца. Расклагијајте тесто на облик правоугаоника. На средину теста нанесите смесу па заролајте, а затим ножем исеците колутове. Пребаците пужиће у плех обложен пек папиром.Пеците око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени,тј. док не добије златну боју.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)