Мађарски специјалитет можете припремити уз кромпир или тестенину.
Потребно је:
- 4 велика батака с карабатаком
- 100 г сувих шљива
- 1 велики црни лук
- 5 дл густог сока од парадајза
- 1 кашичица млевене зачинске паприке
- со
- бибер
- уље
- љута туцана паприка
Припрема.
Месо ослободите од костију па исеците на мање коцке. Онда посолите и побиберите. У сецку уситните црни лук па га продинстајте у шерпи са загрејаним уљем. Затим додајте месо и млевену зачинску паприку, уз непрестано мешање. Умешајте суве шљиве сечене на коцкице па смањите ватру. Сипајте парадајз сос па поклопите и крчкајте гулаш.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)