Ова јединствени колач је здравији од других, а веома је мек и једноставан за прављење. 

Потребно је: 

  • 4 јаја
  • 180 г маслаца собне температуре
  • 200 г шећера у праху
  • 260 г глатког брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 350–400 г црног или црвеног грожђа
  • мало маслаца и брашна за калуп

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. Грожђе оперите па одвојите бобице и одстраните коштице. У једној посуди пенасто умутите маслац са шећером док не добијете светлу смесу. Онда додајте једно по једно јаје и наставите да мутите. Засебно помешајте брашно са прашком за пециво па додајте у смесу. Шпатулом полако умешајте половину бобица у тесто. Затим смесу излијте у калуп и добро поравнајте. Распоредите остатак грожђа по врху колача. Пеците колач 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. На крају, чачкалицом проверите да ли је колач печен.

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: