Ова јединствени колач је здравији од других, а веома је мек и једноставан за прављење.
Потребно је:
- 4 јаја
- 180 г маслаца собне температуре
- 200 г шећера у праху
- 260 г глатког брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 350–400 г црног или црвеног грожђа
- мало маслаца и брашна за калуп
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. Грожђе оперите па одвојите бобице и одстраните коштице. У једној посуди пенасто умутите маслац са шећером док не добијете светлу смесу. Онда додајте једно по једно јаје и наставите да мутите. Засебно помешајте брашно са прашком за пециво па додајте у смесу. Шпатулом полако умешајте половину бобица у тесто. Затим смесу излијте у калуп и добро поравнајте. Распоредите остатак грожђа по врху колача. Пеците колач 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. На крају, чачкалицом проверите да ли је колач печен.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)