Ova jedinstveni kolač je zdraviji od drugih, a veoma je mek i jednostavan za pravljenje.
Potrebno je:
- 4 jaja
- 180 g maslaca sobne temperature
- 200 g šećera u prahu
- 260 g glatkog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 350–400 g crnog ili crvenog grožđa
- malo maslaca i brašna za kalup
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Grožđe operite pa odvojite bobice i odstranite koštice. U jednoj posudi penasto umutite maslac sa šećerom dok ne dobijete svetlu smesu. Onda dodajte jedno po jedno jaje i nastavite da mutite. Zasebno pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu. Špatulom polako umešajte polovinu bobica u testo. Zatim smesu izlijte u kalup i dobro poravnajte. Rasporedite ostatak grožđa po vrhu kolača. Pecite kolač 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju, čačkalicom proverite da li je kolač pečen.
Foto: Profimedia
Pročitajte još
(Trpeza)