Пекарски кромпир је веома сластан, одлично иде уз свињско место, нарочито ребарца или пилеће бело месо у сосу. 

Потребни састојци: 

  • 2 кг кромпра
  • 3 главице црног лука
  • 4 кашичице вегете
  • 2 кашичице млевене зачинске паприке
  • 2 кашике брашна

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. Ољуштите кромпир па га исеците на танке кришке. Очистите и ситно исецкајте лук па зачините. У то уваљајте кромпир па поспите брашном и добро измешајте. Ставите у плех обложен пек папиром. Прелијте водом да огрезне па ставите да се пече, све док равномерно не порумени, а вода не испари.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: