Посни чварци се праве од соје, а по укусу су једнаки домаћим свињским чварцима, само што су здравији. 

Потребно је:
 

  • 500 г сецканог сојиног меса 
  • 200 мл биљног уља 
  • 1 кашичица туцане паприке
  • 1 кашичица соли 
  • 1/2 кашичице млевеног бибера
  •  2 чешња белог лука 

Припрема:
 

У шерпу ставите сојино месо па га прелијте кључалом водом. Посолите и кувајте 10 минута, све док не омекша.Онда га добро процедите и притисните рукама да уклоните вишак воде. Затим га пропржите у тигању са загрејаним уљем, на средњој температури, уз повремено мешање. Чварцима додајте туцану паприку, со и бибер. На крају их пребаците на папирни убрус да се оцеде од вишка масноће.

Фото: Профимедиа

 

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: