Посни чварци се праве од соје, а по укусу су једнаки домаћим свињским чварцима, само што су здравији.
Потребно је:
- 500 г сецканог сојиног меса
- 200 мл биљног уља
- 1 кашичица туцане паприке
- 1 кашичица соли
- 1/2 кашичице млевеног бибера
- 2 чешња белог лука
Припрема:
У шерпу ставите сојино месо па га прелијте кључалом водом. Посолите и кувајте 10 минута, све док не омекша.Онда га добро процедите и притисните рукама да уклоните вишак воде. Затим га пропржите у тигању са загрејаним уљем, на средњој температури, уз повремено мешање. Чварцима додајте туцану паприку, со и бибер. На крају их пребаците на папирни убрус да се оцеде од вишка масноће.
Фото: Профимедиа
(Трпеза)