Posni čvarci se prave od soje, a po ukusu su jednaki domaćim svinjskim čvarcima, samo što su zdraviji. 

Potrebno je:
 

  • 500 g seckanog sojinog mesa 
  • 200 ml biljnog ulja 
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica soli 
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  •  2 češnja belog luka 

Priprema:
 

U šerpu stavite sojino meso pa ga prelijte ključalom vodom. Posolite i kuvajte 10 minuta, sve dok ne omekša.Onda ga dobro procedite i pritisnite rukama da uklonite višak vode. Zatim ga propržite u tiganju sa zagrejanim uljem, na srednjoj temperaturi, uz povremeno mešanje. Čvarcima dodajte tucanu papriku, so i biber. Na kraju ih prebacite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.

Foto: Profimedia

 

(Trpeza)

BONUS VIDEO: