Једна Бјеловарчанка, која је са две пријатељице раздвојила сукобљене девојке, детаљно је описала у Фејсбук групи како је све то изгледало, преноси Индекс.хр.

- Вечерас нешто мало после поноћи идем са још две пријатељице према ауту који је био паркиран преко пута кафе бара Релаx и видим у парку поред киоска се скупила велика група младих, од којих је већина била малолетна, и чује се галама. Видим сви нешто снимају. Одемо до једне цуре која није хтела да учествује у томе и каже она: 'Неке цуре се туку.'

- Ми стале, гледамо се, је ли то добро чујемо, цуре се туку, а стотинак људи све то гледа и снима? Стојимо ми ту и не знамо шта да радимо. Ја вадим мобилни телефон, куцам 192, кад у том тренутку видим једну од мојих пријатељица како трчи међу ту гомилу младих и иде да раздваја девојке - започела је девојка своју причу, коју су пренели портали у Хрватској.

Успеле су извуку нападнуту девојку

- Ништа, спремам телефон и трчим за њом. Призор шокантан. Три цуре се вуку по поду и чупају једну цуру за косу. Извучемо са стране френдицу и ту цуру, изолујемо их, цура видно узнемирена, плаче, покушавамо да је смиримо, али не иде.

- Одвучемо је скроз горе код павиљона, склонимо је од те масе неваспитаних, безобразних, младих, и даље покушавамо да је смиримо, окренемо се и видимо да те исте цуре, чији изглед и одевање боље да и не коментаришем, иду за нама те и даље вербално нападају девојку коју смо склонилеод њих и и даље та маса младих иде за нама и смеје се. Њих то забавља - наставила је шокирана девојка.

Фото:Архива Новости,В.Данилов

 

 

- Ајде, цуре су се потукле, али да сва та гомила деце то гледа и снима... Не могу да верујем да тако нешто забавља те младе људе. Нисам ја пуно старија од свих тих људи који су тамо били. У свој тој гомили приметила сам и неке момке који су тек годину или две млађи од мене и они су то гледали и смејали се. Ајде, цуре су се потукле, шта је повод свађе, не знам, изгубиш живце и потучеш се, али да сва та гомила деце све то гледа и снима, то не могу да схватим...

- Успели смо да склонимо цуру од свих њих, мало је успела да се смири. Били смо с њом све док се није смирила и док није дошао неки њен пријатељ. И хајде, идемо ми кући, идемо према ауту и баш испред Релаxа сретнемо једно 5-6 полицајаца и идемо ми до њих и директно их питамо где сте били пре једно пола сата.

- Испричамо шта се десило, кажемо да је пар цура тукло једну цуру, остала гомила гледала и снимала, каже пријатељица убили би ту цуру да их нисмо раздвојили, а најјачи коментар једног од старијих полицајаца на то је био: 'Је ли цура сада на Борику?', мислећи на гробље Борик. Кажем ја немојте бити толико иронични, други полицајац ми говори: 'Ајте ви цуре дома спат.'

- Ми настављамо да инсистирамо на томе да испричамо шта се догодило, он инсистира да идемо кући да спавамо. Један од полицајаца је поставио паметно питање: 'Зашто нисте звали полицију?' Рекох, да зовем вас и чекам пола сата да дођете, ко зна шта би до тада било с цуром или да идем да смирујем ситуацију тамо?

- На то је коментар једне госпође која је с њима била био: 'Могле сте и ви добити батине.' Игноришемо ми то и настављамо даље да причамо шта се догодило, али они игноришу нас и оду као да ништа није било.

- Разлог зашто ово пишем јесте што није нормално да се то догађа, не само у Бјеловару већ било где. Да се млади, махом малолетници, туку и то снимају, уместо да смирују ситуацију. Срамота за све оне који су то гледали и подржали - закључила је девојка.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".