Сланиница ће дати посебан укус њокама које су премекане од маслиновог уља и парамезана. 

Потребни састојци: 

  • 400 г свежих њока
  • 150 г димљене сланине
  • 1 већи црвени лук
  • 2 јаја
  • 2 кашике маслиновог уља
  • со
  • бибер
  • пармезан и першун

Припрема:

На загрејаном уљу на тигању пропржите сланину док не постане хрскава. Онда додајте ситно сецкан црвени лук и динстајте 3-4 минута док не омекша. Затим умешајте њоке и пржите 6-8 минута на средње јакој ватри, уз повремено мешање. Засебно умутите јаја са прстохватом соли и бибера. Потом склоните тигањ с ватре на тренутак, додајте јаја и брзо промешајте да се равномерно распореде. На крају поспите ренданим пармезаном или першуном. 

Фото: Профимедиа

 

 

(Трпеза) 

БОНУС ВИДЕО: