Сланиница ће дати посебан укус њокама које су премекане од маслиновог уља и парамезана.
Потребни састојци:
- 400 г свежих њока
- 150 г димљене сланине
- 1 већи црвени лук
- 2 јаја
- 2 кашике маслиновог уља
- со
- бибер
- пармезан и першун
Припрема:
На загрејаном уљу на тигању пропржите сланину док не постане хрскава. Онда додајте ситно сецкан црвени лук и динстајте 3-4 минута док не омекша. Затим умешајте њоке и пржите 6-8 минута на средње јакој ватри, уз повремено мешање. Засебно умутите јаја са прстохватом соли и бибера. Потом склоните тигањ с ватре на тренутак, додајте јаја и брзо промешајте да се равномерно распореде. На крају поспите ренданим пармезаном или першуном.
Фото: Профимедиа
Прочитајте још
(Трпеза)